Telefoonnummer

0620955576

Email

info@yogametmonique.nl

Openingstijden

Ma-do

Hier vind je de verschillende Yoga docenten bij Yoga met Monique

Monique Luneburg

Mijn naam is Monique Luneburg (1971), ik woon in Rotterdam en ben full time yoga docent.

Rond mijn twintigste ging ik voor het eerst naar een yogales en daar heb ik het toen bij gelaten. In 2010 ben ik begonnen met het volgen van yoga lessen in combinatie met meditatie. Dit was een wekelijks Hatha yoga les in Saswitha stijl en m’n interesse in yoga was gewekt. Tijdens deze lessen kon ik vanuit m’n hoofd weer terug in m’n lichaam komen, even niet zoveel denken.

Ik heb lessen gevolgd bij verschillende docenten en ben in aanraking gekomen met Vinyasa yoga, dynamische flow yoga. Samen met m’n toenmalige yoga docente ben ik naar India gereisd om er een 30 daagse teacher training te volgen bij Drishti yoga.

Bij terugkomst in Nederland ben ik toch weer verder gegaan met het volgen van Saswitha yoga lessen en heb me ook ingeschreven voor de opleiding yoga en wijsbegeerte van Saswitha. Deze vorm van yoga past het beste bij mij omdat je zo yoga op je eigen niveau kan beoefenen. Het gaat er niet om of je goed en strak in de eindhouding komt maar dat je voelt waar je eigen lichaam je vandaag brengt. Met liefde en respect voor je eigen lichaam jezelf inspannen om zo tot ontspanning te komen.

Yoga opleiding:
2015 – Vinyasa 220 hours in Kovalam India bij Drishti Yoga – RYT 200
2015 september – Basis jaar bij Saswitha 100 uur
2016 september – Didactisch jaar bij Saswitha 100 uur
2017 – Workshop therapeutische kijk op asana’s – 3 daagse workshop Stanley Treskes bij Saswitha
2017 september – Chakrafilosofie jaar bij Saswitha 100 uur
2017 september – Anatomie module bij Saswitha
2018 januari – Workshop Naada yoga – 5-daagse Intensive Naada Yoga bij Saswitha
2018 april – Yin yoga teacher training deel 1 bij Aalo – 50 uur
2018 mei – Yoga Nidra – 5 daagse teacher training door Mataji bij Saswitha.
2018 september- Yoga voor ouderen module bij Saswitha
2019 januari – Mindfulness en meditatie deel 4 – Aalo 50 uur
2019 februari – Yin yoga teacher training deel 2 – Aalo 50 uur
2019 maart – Yin yoga teacher training deel 3 – Aalo 50 uur
2019 juli – Yin yoga 200 uur afgerond RYT 200 – Aalo
2019 september – Zwangerschapsyoga specialisatiejaar bij Saswitha
2019 september – I rest / yoga nidra training met James Reeves bij Yogamoves
2019 september – Restorative yoga 5 daagse training van Luc Acke bij Pure energy yoga
2019 september – Yoga en wijsbegeerte module bij Saswitha
2020 januari – Ayurvedische beginselen module bij Saswitha
2020 – Irest teacher training level 1

Geesje Haensel

Geesje Haensel geeft de zwangerschapsyoga lessen.
Rond mijn 20e ben ik begonnen met yoga door een gewrichtsziekte. Het was belangrijk voor mij om te blijven bewegen, zonder mijn gewrichten te belasten. Yoga werkte heel goed om mijn lichaam soepel te houden. Maar ik merkte daarnaast dat ik me in het geheel veel prettiger voelde. Ontspannen, energiek en meer in balans. Sindsdien ben ik yogalessen blijven volgen. Ik heb altijd Hatha Yoga gedaan, en ook Zwangerschapsyoga toen ik in verwachting was van mijn kinderen. Andere vormen van yoga heb ik geprobeerd, maar klassieke Hatha Yoga past het best bij mij.

Op een gegeven moment zocht ik naar meer verdieping en kennis om zelf thuis te kunnen oefenen. Toen ben ik de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gaan volgen. Het was aanvankelijk niet mijn bedoeling om ook les te gaan geven. Maar inmiddels doe ik dat met veel plezier. Ik geef op meerdere plekken in Rotterdam Zwangerschapsyoga en Hatha Yoga. Ik heb meerdere workshops en specialisaties gevolgd op het gebied van bijvoorbeeld Yoga en bewegingsleer, Adem en Ademtherapie, Yoga en Filosofie.

Mijn lessen kenmerken zich door het bewuste gebruik van de adem, uitgaande van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem deze aan elkaar verbindt. In de oefeningen wordt de adem bewust gebruikt om jezelf in die verbinding te ervaren. In de les komen alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom aan bod in staande, zittende en liggende houdingen. De les wordt altijd afgesloten met een lange ontspanning. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen waarbij er genoeg uitdaging is voor ervaren yoga beoefenaars.