Telefoonnummer

0620955576

Email

info@yogametmonique.nl

Openingstijden

Ma-do


De cursus bestaat uit 1 wekelijks les zwangerschapsyoga bij ons in Rotterdam IJsselmonde.
In deze cursus staat het beleven van de zwangerschap centraal en het voorbereiden op de bevalling.
Je hebt voor deze cursus geen ervaring met yoga nodig.

Het is voor jezelf het fijnste om aan het begin van de maand te beginnen en om minimaal 12 weken de cursus te volgen. Als dit niet lukt is het geen probleem alleen krijg je dan niet alle thema’s volledig mee. Je kunt op elk willekeurig moment instromen in de cursus.

De yoga houdingen zijn speciaal gericht op zwangere vrouwen. Zo kun je houdingen gebruiken om ruimte te maken en te ervaren in je lichaam, er zijn houdingen waarin je weeën kunt opvangen en er zijn verschillende baarhoudingen. Tijdens de lessen ligt de aandacht bij het voelen van je lichaam en je kindje en de adem staat hierbij centraal.
De adem is de ondersteunende kracht in de houdingen en kan je helpen om de aandacht naar binnen te brengen. Er wordt ook uitgelegd hoe je de adem kunt gebruiken tijdens de bevalling.

Iedere laatste les van de maand is er een partner les. Het is de bedoeling dat je je partner meeneemt of iemand anders die bij de bevalling aanwezig zal zijn. In deze les hebben we het meer over de bevalling en wat de partner kan doen om jou te helpen en te steunen. Je kunt hierbij denken aan massage, het laten voelen van de adem.
De partner doet in deze les mee, sommige houdingen doe je alleen maar het merendeel van de houdingen doe je samen. Tijdens de bevalling zal je het grootste gedeelte van de tijd samen zijn dus het is voor de partner fijn dat hij of zij weet hoe ze je kunnen helpen tijdens de bevalling.

We werken met 3 thema’s en iedere maand komt er een nieuw thema aan bod. Op deze manier kun je op ieder moment instappen en zo alle thema’s volgen. De thema’s die behandeld worden zijn ontspanning, concentratie en kracht.

De zwangerschapsyoga lessen kun je volgen vanaf de 13e week dat je zwanger bent tot aan de bevalling. Hoe eerder je begint met de cursus hoe beter.

De les is op woensdagavond van 19.30 tot 20.45 uur en aanmelden kan online via het rooster.
Vaak wordt de zwangerschapscursus door je zorgverzekeraar vergoed. Neem contact met hun op om dit te checken.

Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga bij Yoga met Monique

De tarieven vind je hier. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de zwangerschapsyoga in Rotterdam IJsselmonde. Hier kun je checken welke zorgverzekeraars dat zijn. Aanmelden kan hier.