Hatha yoga

De Hatha yogalessen zijn lessen in Saswitha stijl waarbij verschillende yogaoefeningen aan bod komen: klassieke āsana’s met variaties, concentratie-, meditatie- en ontspanningsoefeningen.
Of je nu geen of weinig yoga-ervaring hebt, soepel bent of helemaal niet, jong of oud, dik of dun Saswitha Yoga is voor iedereen. Ook als je herstellende bent van bijv. een burnout of een blessure of gewoon soepel wilt blijven is deze vorm van yoga prima te volgen.
Bij deze vorm van yoga kan je yoga op je eigen niveau beoefenen. Het gaat er niet om of je goed en strak in de eindhouding komt maar dat je voelt waar je eigen lichaam je vandaag brengt. Met liefde en respect voor je eigen lichaam jezelf inspannen om zo tot ontspanning te komen.

Over Saswitha : Saswitha Yoga is een vorm van Hatha yoga waarbij het bewuste gebruik van de adem tijdens de oefeningen kenmerkend is. Je leert bewegingen uit te voeren op het ritme van je adem en om in de verstilde yogahouding te komen door je op je adem te blijven concentreren. Met het verstillen van de beweging worden ook je gedachten stiller. Je ervaart dat lichaam, adem en denken met elkaar zijn verbonden.

Tijdens de hatha yoga light lessen houden we de houdingen iets minder lang aan waardoor de les beter toegankelijk is voor ouderen en mensen met lichamelijke klachten/beperkingen.

Hatha yoga wordt gegeven door Monique Luneburg.