Docenten

Monique Luneburg
Yoga met Monique

Mijn naam is Monique Luneburg (1971), ik woon in Rotterdam en werk 3 dagen per week als customer service medewerker bij een expediteur.

Rond mijn twintigste ging ik voor het eerst naar een yogales en daar heb ik het toen bij gelaten. In 2010 ben ik begonnen met yoga in combinatie met meditatie. Hiervoor volgde ik wekelijks een Hatha yoga les in Saswitha stijl en m’n interesse in yoga was gewekt. Tijdens deze lessen kon ik vanuit m’n hoofd weer terug in m’n lichaam komen, even niet zoveel denken.

Ik heb lessen gevolgd bij verschillende docenten en ben in aanraking gekomen met Vinyasa yoga, dynamische flow yoga. Samen met m’n toenmalige yoga docent en vriendin Yasmae ben ik naar India gereisd om er een 30 daagse teacher training te volgen bij Drishti yoga.

Bij terugkomst in Nederland ben ik toch weer verder gegaan met het volgen van Saswitha yoga lessen en heb me ook ingeschreven voor de opleiding yoga en wijsbegeerte van Saswitha. Deze vorm van yoga past het beste bij mij omdat je zo yoga op je eigen niveau kan beoefenen. Het gaat er niet om of je goed en strak in de eindhouding komt maar dat je voelt waar je eigen lichaam je vandaag brengt. Met liefde en respect voor je eigen lichaam jezelf inspannen om zo tot ontspanning te komen.

Yoga opleiding:
2015 Vinyasa 220 hours in Kovalam India bij Drishti Yoga – RYT 200
2015 tot heden Saswitha 4 jarige opleiding voor yoga en wijsbegeerte
2017 – Workshop therapeutische kijk op asana’s – 3 daagse workshop Stanley Treskes bij Saswitha
2018 januari – Workshop Naada yoga – 5-daagse Intensive Naada Yoga bij Saswitha. Naada Yoga is een zeer subtiele vorm van yoga, waarbij je door middel van klank (mantra’s) de energie in de chakra’s kan ervaren
2018 april – juni – Yin yoga teacher training deel 1 – Aalo – 50 uur
2018 mei – Yoga Nidra – 5 daagse teacher training Yoga Nidra door Mataji bij Saswitha.

Yoga met Monique

Hans de Vries
Hans de Vries

Ik kom oorspronkelijk uit het middelbaar en hoger onderwijs, waar ik jarenlang les heb gegeven. Mijn werk heb ik altijd gecombineerd met veel verschillende sporten en uiteindelijk ben ik enthousiast geraakt voor yoga.

Na een aantal jaren Iyengar en Poweryoga te hebben gevolgd, kwam ik in aanraking met Ashtanga yoga. Ik raakte meteen geboeid door de dynamische en toch rustgevende flow van houdingen en bewegingen. Het beoefenen van deze sportieve vorm van yoga werd al snel een onderdeel van mijn dagelijks leven.

Tegelijkertijd groeide de behoefte om mijn leservaring in te zetten om ook anderen enthousiast te maken voor Ashtanga yoga en om hen op een inspirerende en verantwoorde manier te begeleiden in hun yogabeoefening.

In mijn yogalessen bied ik voor alle houdingen verschillende varianten aan, van eenvoudig tot moeilijk, waardoor de lessen geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Bovendien houd ik rekening met lichaamsbouw, aanleg en blessures. Iedereen met een sportieve instelling kan op een veilige manier Power yoga beoefenen.

Ik geef Ashtanga, Hatha, Pralaya en Poweryoga bij verschillende sportscholen en wellnesscentra in de regio Rotterdam. Verder geef ik persoonlijke yoga coaching aan wie de voorkeur geeft aan persoonlijke aandacht en begeleiding in een één-op-één lessituatie.

Yoga-opleiding:
2013: Docentenopleiding Ashtanga Yoga Academy 200 uur in Antwerpen, Domburg en Dublin,
bij Annemieke van der Zouwen, Manju Jois en David Swenson
2014 – 2017: Teacher training Pralaya Yoga 300 uur in Breda, bij Robert Boustany

Luz Dary Schilt

Ik ben zwangerschapsyoga / Birthlight docente en zwangerschapsconsulente en ben al ruim 15 jaar wereldwijd actief als yoga docente, al meer dan 10 jaar als zwangerschapsyoga docente en sinds 3 jaar als tutor bij Birthlight UK.
Birthlight, van het engelse birthing lightly is een vorm van yoga die toegankelijk is voor alle vrouwen met of zonder yoga ervaring. We maken hierbij gebruik van yoga houdingen, ademoefeningen en ontspanningstechnieken welke gericht zijn op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling.
In China heb ik andere yoga docenten in zwangerschapsyoga opgeleid en heb ik ook les gegeven aan kleine groepen moeders die zwanger zijn.

Ik werk vanuit de traditionele Hatha yoga en geef vanuit deze kijk ook mijn zwangerschapsyoga lessen, workshops en partneryoga sessies. Een aanvullende techniek die ik gebruik is onder andere Rebozo, een techniek uit Mexico om moeders beter te laten ontspannen en het lichaam te ondersteunen tijdens de ongemakken van het zwanger zijn en ook voor ondersteuning na de zwangerschap.

Naast mijn ervaring in zwangerschapsyoga heb ik ook veel ervaring in de verzorging van vrouwen na de zwangerschap. Bengkun Belly Binding en massage zijn behandelingen die ik geef in de periode na de zwangerschap. Dit om de buikspieren weer op de juiste manier te laten aansterken.

Naast het traditionele werk als yoga docente en tutor ben ik werkzaam als zwangerschapsconsulente en help ik met de voorbereidingen van de bevalling op een meer ‘down-to-earth’ wijze.
Zelf heb ik 3 kinderen met alle drie een verschillend geboorte verhaal wat meer diepgang geeft in mijn werk met nieuwe moeders.
Voor meer informatie kun je kijken op www.yogawella.nl

Yoga-opleiding
:
Bengkun Belly Binding workshop – Netherlands, July 2017
Pelvicfloor muscles workshop – Netherlands, June 2017
Rebozo workshop with Thea Tuyl – Netherlands, April 2017
Wellwoman yoga course with Birthlight – UK, April 2017
Hormone yoga training, Netherlands, February 2017
KYM institude of yoga studies: 500+ International yoga teacher training in the tradition of
Sri T Krishnamacharya – India, April 2016
Completion Tutor Birthlight – China, March 2016
Tutor training Birthlight: Prenatal/postnatal, fertility course – China, September 2015
Tutor training Birthlight: Prenatal/postnatal – China, May 2015
International teacher training in the tradition of Sri T Krishnamacharya – India, March 2015
International teacher training in the tradition of Sri T Krishnamacharya – India, September 2014
Yukti in Asana: Planning a yoga practice to specific needs, online course – Suzhou, November 2013
Tutor training Birthlight: Prenatal/postnatal – Singapore, September 2013
Krishnmacharya tradition: The path within, meditation course – India, March 2013
Krishnamacharya tradition: Yoga for Women – India, October 2012.
Krishnamacharya tradition: first Module of Post Graduate yoga teacher training course, Augustus 2012.
Krishnamacharya tradition: Yogic Anatomy course – India, March 2012.
Krishnamacharya tradition: The Apex of Yoga – New Zealand, December 2011
Krishnamacharya tradition: private classes with mentor Helena del Pino, November 2010 – present.
Krishnamacharya tradition: Yoga Philosophy Study Group (Yoga Sutras of Patanjali). Vedic Chant Group, Yoga Master Classes on pranayama, yoga and money, kriya yoga, yoga and the four pillars of support, November 2010 – June 2011.
Krishnamacharya tradition: Yoga, Life and Relationships seminar of four days, May 2011.
Birthlight: Perinatal Yoga part 2, June 2011.
Birthlight: Perinatal Yoga part 1, May 2010.
The Special Yoga Centre: Yoga for Children with Development Challenges, September 2010.
Birthlight: Perinatal Yoga CPD, October 2009.
Calm for kids: Yoga teacher training, October 2009.
YogaFit: 200 hours teacher training, October 2006.

Yasmae Omar

Namaste!
Ik ben Yasmae en geef Vinyasa yoga, partner yoga en ben fysiotherapeut. In 2013 ben ik yoga leraar geworden nadat ik in Shanghai een RYT200 heb gevolgd en samen met Monique heb ik daarna in India nog een yoga teacher training van 200 uur gedaan.
Tijdens mijn lessen focussen we op bewegen in combinatie met ademhaling, waardoor je steeds beter kunt concentreren op je lichaam.
Wat ik zelf het fijnste vind, is dat je daardoor even uit je gedachtes bent. Zodra dit lukt zul je merken dat je veel meer kan!
Hier help ik je natuurlijk graag een handje bij. Dus hopelijk tot snel in de lessen!
Yoga-opleiding:
2013 Vinyasa 220 hours in Shanghai bij Drishti yoga RYT 200
2015 Vinyasa 220 hours in Kovalam India bij Drishti Yoga – RYT 200

Ellen Smits – invaldocent


Mijn passie is bewegen en heb dan ook jarenlang aan ballet gedaan, semi-professioneel gedanst in een showballet.
Na aantal jaren dit gedaan te hebben, kreeg ik knieklachten en moest ik stoppen.
Hierdoor ben ik yogalessen gaan volgen en dit deed mij veel. Ik besloot toen de Intensive Yoga Teacher Training (diploma 200-uur) te gaan doen bij “Flim’s yogastudio te Alphen a/d Rijn” (de naam is nu veranderd, Center Open Field).

Op dit moment geef ik yogalessen en adviseer mensen naast beweging goed op hun voeding te letten, eventueel aangevuld met mineralen e.d.
In 2016 heb ik mijn 50-uurs bijscholing Yin Yoga afgerond, waar veel informatie naar voren kwam over de meridianen en wat het o.a. kan betekenen voor goede gezondheid van de organen, spijsvertering e.d.

Mijn passie is om mijn kennis van jarenlang trainen en de kennis van het menselijk lichaam in therapievorm of in groepslessen aan andere mensen door te gaan geven.

Yoga opleiding
Yoga Teacher Training Intensive deel I en II bij Center Open Field
(voorheen Flim’s Yoga Studio) in Alphen aan den Rijn. 2013 – 2014.
https://www.centeropenfield.nl/teacher_training
– Cursus; Chi Neng & Tai Chi module 20 uur – 2015 bij Center Open Field
– Dag workshop Yoga & Dans bij Samsara, gegeven door Magda Samson – 2015
– Bijscholing EHBO voor de yogadocent bij Yoga & Vedanta – 2016
– Bijscholing Yin Yoga Training 50 uurs (5 dagen 7-11 sept.) bij Pure Energy Yoga in Utrecht, gegeven door Mirjam Wagner uit Mallorca – 2016
– Bijscholing Stoelyoga bij Stoelyoga Nederland – 1 dag 16-9-2017