Docenten

Monique Luneburg
Yoga met Monique

Mijn naam is Monique Luneburg (1971), ik woon in Rotterdam en werk 3 dagen per week als customer service medewerker bij een expediteur.

Rond mijn twintigste ging ik voor het eerst naar een yogales en daar heb ik het toen bij gelaten. In 2010 ben ik begonnen met yoga in combinatie met meditatie. Hiervoor volgde ik wekelijks een Hatha yoga les in Saswitha stijl en m’n interesse in yoga was gewekt. Tijdens deze lessen kon ik vanuit m’n hoofd weer terug in m’n lichaam komen, even niet zoveel denken.

Ik heb lessen gevolgd bij verschillende docenten en ben in aanraking gekomen met Vinyasa yoga, dynamische flow yoga. Samen met m’n toenmalige yoga docent en vriendin Yasmae ben ik naar India gereisd om er een 30 daagse teacher training te volgen bij Drishti yoga.

Bij terugkomst in Nederland ben ik toch weer verder gegaan met het volgen van Saswitha yoga lessen en heb me ook ingeschreven voor de opleiding yoga en wijsbegeerte van Saswitha. Deze vorm van yoga past het beste bij mij omdat je zo yoga op je eigen niveau kan beoefenen. Het gaat er niet om of je goed en strak in de eindhouding komt maar dat je voelt waar je eigen lichaam je vandaag brengt. Met liefde en respect voor je eigen lichaam jezelf inspannen om zo tot ontspanning te komen.

Yoga opleiding:
2015 Vinyasa 220 hours in Kovalam India bij Drishti Yoga – RYT 200
2015 tot heden Saswitha 4 jarige opleiding voor yoga en wijsbegeerte
2017 – Workshop therapeutische kijk op asana’s – 3 daagse workshop Stanley Treskes bij Saswitha
2018 januari – Workshop Naada yoga – 5-daagse Intensive Naada Yoga bij Saswitha. Naada Yoga is een zeer subtiele vorm van yoga, waarbij je door middel van klank (mantra’s) de energie in de chakra’s kan ervaren
2018 april – juni – Yin yoga teacher training deel 1 – Aalo – 50 uur
2018 mei – Yoga Nidra – 5 daagse teacher training Yoga Nidra door Mataji bij Saswitha.

Yoga met Monique

Hans de Vries
Hans de Vries

Ik kom oorspronkelijk uit het middelbaar en hoger onderwijs, waar ik jarenlang les heb gegeven. Mijn werk heb ik altijd gecombineerd met veel verschillende sporten en uiteindelijk ben ik enthousiast geraakt voor yoga.

Na een aantal jaren Iyengar en Poweryoga te hebben gevolgd, kwam ik in aanraking met Ashtanga yoga. Ik raakte meteen geboeid door de dynamische en toch rustgevende flow van houdingen en bewegingen. Het beoefenen van deze sportieve vorm van yoga werd al snel een onderdeel van mijn dagelijks leven.

Tegelijkertijd groeide de behoefte om mijn leservaring in te zetten om ook anderen enthousiast te maken voor Ashtanga yoga en om hen op een inspirerende en verantwoorde manier te begeleiden in hun yogabeoefening.

In mijn yogalessen bied ik voor alle houdingen verschillende varianten aan, van eenvoudig tot moeilijk, waardoor de lessen geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Bovendien houd ik rekening met lichaamsbouw, aanleg en blessures. Iedereen met een sportieve instelling kan op een veilige manier Power yoga beoefenen.

Ik geef Ashtanga, Hatha, Pralaya en Poweryoga bij verschillende sportscholen en wellnesscentra in de regio Rotterdam. Verder geef ik persoonlijke yoga coaching aan wie de voorkeur geeft aan persoonlijke aandacht en begeleiding in een één-op-één lessituatie.

Yoga-opleiding:
2013: Docentenopleiding Ashtanga Yoga Academy 200 uur in Antwerpen, Domburg en Dublin,
bij Annemieke van der Zouwen, Manju Jois en David Swenson
2014 – 2017: Teacher training Pralaya Yoga 300 uur in Breda, bij Robert Boustany

Yasmae Omar

Namaste!
Ik ben Yasmae en geef Vinyasa yoga, partner yoga en ben fysiotherapeut. In 2013 ben ik yoga leraar geworden nadat ik in Shanghai een RYT200 heb gevolgd en samen met Monique heb ik daarna in India nog een yoga teacher training van 200 uur gedaan.
Tijdens mijn lessen focussen we op bewegen in combinatie met ademhaling, waardoor je steeds beter kunt concentreren op je lichaam.
Wat ik zelf het fijnste vind, is dat je daardoor even uit je gedachtes bent. Zodra dit lukt zul je merken dat je veel meer kan!
Hier help ik je natuurlijk graag een handje bij. Dus hopelijk tot snel in de lessen!
Yoga-opleiding:
2013 Vinyasa 220 hours in Shanghai bij Drishti yoga RYT 200
2015 Vinyasa 220 hours in Kovalam India bij Drishti Yoga – RYT 200

Ellen Smits – invaldocent


Mijn passie is bewegen en heb dan ook jarenlang aan ballet gedaan, semi-professioneel gedanst in een showballet.
Na aantal jaren dit gedaan te hebben, kreeg ik knieklachten en moest ik stoppen.
Hierdoor ben ik yogalessen gaan volgen en dit deed mij veel. Ik besloot toen de Intensive Yoga Teacher Training (diploma 200-uur) te gaan doen bij “Flim’s yogastudio te Alphen a/d Rijn” (de naam is nu veranderd, Center Open Field).

Op dit moment geef ik yogalessen en adviseer mensen naast beweging goed op hun voeding te letten, eventueel aangevuld met mineralen e.d.
In 2016 heb ik mijn 50-uurs bijscholing Yin Yoga afgerond, waar veel informatie naar voren kwam over de meridianen en wat het o.a. kan betekenen voor goede gezondheid van de organen, spijsvertering e.d.

Mijn passie is om mijn kennis van jarenlang trainen en de kennis van het menselijk lichaam in therapievorm of in groepslessen aan andere mensen door te gaan geven.

Yoga opleiding
Yoga Teacher Training Intensive deel I en II bij Center Open Field
(voorheen Flim’s Yoga Studio) in Alphen aan den Rijn. 2013 – 2014.
https://www.centeropenfield.nl/teacher_training
– Cursus; Chi Neng & Tai Chi module 20 uur – 2015 bij Center Open Field
– Dag workshop Yoga & Dans bij Samsara, gegeven door Magda Samson – 2015
– Bijscholing EHBO voor de yogadocent bij Yoga & Vedanta – 2016
– Bijscholing Yin Yoga Training 50 uurs (5 dagen 7-11 sept.) bij Pure Energy Yoga in Utrecht, gegeven door Mirjam Wagner uit Mallorca – 2016
– Bijscholing Stoelyoga bij Stoelyoga Nederland – 1 dag 16-9-2017